середа, 9 жовтня 2013 р.

Заходи з нагоди 25-річчя організаційного об’єднання громадського руху колишніх малолітніх в’язнів нацизму


      8 жовтня у школі були проведені заходи  з нагоди 25-річчя організаційного об’єднання громадського руху колишніх малолітніх в’язнів нацизму. Класними керівниками проведені інформаційні хвилинки  «Наступні покоління мають знати свою історію».
У шкільній бібліотеці організована виставка "Не згасне свіча памяті", організований перегляд документального фільму "Юність за колючим дротом" .

    
    Українська спілка в’язнів – жертв нацизму (до 09.10.1998 р. – Українська спілка колишніх малолітніх в’язнів фашизму) була створена 08.02.1991р. на установчій конференції 13 обласних і міських організацій колишніх малолітніх в’язнів фашистських концтаборів.
    Сьогодні це найбільша в Україні громадська організація, що представляє інтереси людей, які у роки Другої світової війни утримувались Третім Рейхом в концтаборах і гетто або були вивезені на каторжні роботи. До Спілки, яка нараховує близько 200 тисяч членів, об’єднаних по всіх регіонах України у 118 відділеннях, входять представники різних національностей, віросповідань та політичних поглядів.
       Спілка є членом Міжнародної спілки колишніх малолітніх в’язнів фашизму та членом Міжнародного Європейського Конгресу жертв фашизму і нацизму 1920-1945 років.

Немає коментарів:

Дописати коментар