пʼятниця, 26 лютого 2016 р.

Афганістан болить в моїй душі....


     26 лютого в закладі була проведена година мужності, присвячена 27 річниці виводу військ з Афганістану. Афганська війна залишила тяжкі наслідки для України. Не повернулися додому 3360 її синів, з яких 3280 загинули, а 80 пропали без вісті та потрапили в полон. На сьогоднішній день в Україні мешкає близько 150 тисяч учасників війни в Афганістані. З них було поранено понад 8000 і 3560 стали інвалідами. Залишились без підтримки синів 1982 батька і 2729 матерів здебільшого пенсійного віку. Стали вдовами 505 жінок і сиротами — 711 дітей.
     15 лютого воїни-інтернаціоналісти України відзначають на державному рівні День вшанування учасників бойових дій на території інших держав, ініціатором якого виступила Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів).
    Ось і сьогодні до нас завітали гості, воїни, які воювали в Афганістані, члени Вільнянської організації ветеранів і інвалідів, учасників бойових дій в Афганістані та інших локальних війнах ветеран ПДВ, кавалер ордена Маргелова, лауреат Міжнародних та Всеукраїнських конкурсів, автор і виконавець Бондарєв Петро Володимирович та полковник запасу, військовий льотчик , Євтушенко Юрій Іванович. 
     Юрій Іванович поділився спогадами про нелегку службу воїна - інтернаціоналіста, розповів цікаві епізоди своєї служби. Петро Володимирович порадував учнів та вчителів не тільки своїми піснями, а й піснями, написаними його друзями, воїнами - афганцями, поетами авторської пісні.
        Ми щиро дякуємо нашим гостям за цікаву зустріч.



Немає коментарів:

Дописати коментар